De Bijbel

De Bijbel is het oudste boek ter wereld. Het is wellicht het meest bekende boek en behoort tot de meest vertaalde en verkochte boeken ter wereld. Sinds eeuwen lezen miljoenen mensen de Bijbel. Het is ook tot op de dag van vandaag het meest besproken boek. En niet zonder reden.

Wilt u praten over de Bijbel, er meer van weten of een Bijbelcursus volgen? Kom langs bij een Bijbelcentrum locatie bij u in de buurt.

Waarom wil ik meer weten van de Bijbel?

Cultuur

De een zal zeggen, ik hoor wel eens over de Bijbel en weet dat er heel veel dingen in onze taal en cultuur uit de Bijbel komen. Ik heb zelfs weleens geprobeerd er een stukje in te lezen, maar ik kan er geen verband in ontdekken. Ik wil graag eerst een beknopt overzicht lezen van het ontstaan, de inhoud en de kern van de Bijbel.

Boek van het christendom 

Een ander zal zeggen, ik wil over een van de bekendste boeken ter wereld gewoon meer weten. In de Bijbel vind je namelijk de oorsprong van twee wereldgodsdiensten, het jodendom en het christendom. Alleen al voor mijn algemene ontwikkeling vind ik het belangrijk hiervan meer te weten.

Levensvragen

Weer een ander is op zoek naar zingeving en antwoorden op diepere levensvragen. Wat kunnen er veel en verschillende vragen leven. Om er een paar te noemen: Waar kom ik vandaan? Wat voor zin heeft dit leven? Is er leven na de dood? Bestaat God? Kun je God leren kennen en wat heb je daar aan?

Vraag naar God

Er kan ook een verlangen zijn om God te leren kennen, om daardoor voor altijd gelukkig te zijn. In de Bijbel worden antwoorden op deze vragen gegeven. Maar om zinvol in de Bijbel te gaan lezen, is enige informatie vooraf heel goed.

Verder lezen over de Bijbel?

Lees verder over de vraag Wat voor Boek is de Bijbel?, over het ontstaan van de Bijbel, of over het unieke van de Bijbel.